A megnövekedett igények tették szükségessé egy nagyobb kapacitású vizsgálólabor és tesztcentrum építését a Claas Gruppe törzsgyára kebelén belül Harsewinkelben. Az elkezdődött építkezés 15 millió euróba kerül, és jövőre fejeződik be.

 

Az új tesztcentrum, vizsgálóbázis és laborkomplexum 8000 m2 alapterületű épületben lesz elhelyezve, és 200 fejlesztő és vizsgáló mérnöknek, illetve technikusnak biztosít munkalehetőségeket. A tesztbázison az arató-cséplőgépek, a magajáró szecskázók és traktorok, valamint azok fődarabjainak nonstop tesztelését végzik majd, felgyorsítva ezáltal a fejlesztéseket is. A tesztek és a vizsgálatok során szimulálni tudják a különböző talajállapotokat és az évszakoktól független betakarítási körülményeket, így számos terhelési variáció kipróbálását teszik lehetővé. A gépek és komponensek meghajtásához 300 kW teljesítményű villamos üzemű hajtásláncot építenek ki.

Az épületegyüttes energiagazdálkodását a legmodernebb hőcserélős és hővisszanyeréses, illetve vízhűtéses technológiákra, valamint padlófűtés alkalmazására alapozzák. Az új tesztcentrum hozzájárul majd a fejlesztési fázisok lerövidítéséhez, a gyártásra kerülő gépek megbízhatóságának és teljesítőképességének jelentős javításához.

 

Profi magazin / Dr. H. J.